|  strona g��wna |  kontakt |

Dzisiaj jest sobota, 21 grudnia 2024 roku
 
 
Przekaz nam
1% swojego
podatku:

KRS 0000131441
Strona główna
Relacje po zabiegach poszerzania żył
Projekty w realizacji
Wykorzystanie 1%
Nowe spojrzenie na SM
Strona dla lekarzy
Różne
Sprawozdania z Działalności
Dokumenty do pobrania
Nasi partnerzy
Galeria zdjęć



Aktualności

  HOME    Aktualności    


  

Pieczenie domowego chleba - 22 lutego 2012 godz. 16.30

Bardzo dziękujemy za popis sztuki piekarskiej koledze Staszkowi Szarszewskiemu - chleb udał się wysmienicie i zniknął w naszych brzuchach w parę chwil po upieczeniu - dziękujemy

CHLEB WIELOZIARNISTY

0,5 kg maki krupczatki

3 łyżki siemienia lnianego

3 łyżki łuskanego słonecznika

0,5 szklanki otrąb pszennych lub żytnich

1,5 łyżki sezamu

1 łyżkę pestek dyni

1 łyżeczkę soli

2 łyżki cukru

2,5 dkg świeżych drożdży

0,5 l ciepłej wody

Mąkę, ziarna, sól, cukier i pokruszone drożdże wymieszać dokładnie. Zalać ciepłą wodą i wyrobić ciasto (ciasto będzie luźne i takie ma być), odstawić na 20 minut. Wyrobić ponownie - po prostu mocno rozmieszać (dalej będzie luźne) i przełożyć do natłuszczonej ormy keksowej. Odstawic do wyrośnięcia na ok. 20 minut.

Piec ok. 1 godziny w temperaturze 200 st. C. 





Newsletter
Podaj adres e-mail,
na który chciałbyś otrzymywać wiadomości.
adres e-mail::

Zapisz
Wypisz      

2009 © www.ptsr.szczecin.pl
Liczba odwiedzin: 799069
CMS System powered by media-projekt.pl